Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten accumulatieverwarmingVeel huizen zijn voorzien van een dubbele energiemeter. Je betaalt ’s nachts een voordelig nachttarief aan je energieleverancier terwijl je overdag het hogere normale energietarief verbruikt. Dit lijkt een heel ideaal systeem. Feit is dat je ’s nachts veel minder energie verbruikt waardoor een groot deel van de beoogde winst verloren gaat. Voor wie een dergelijke dubbele meter in zijn huis heeft is er goed nieuws; je kan er klinkende munt uit slaan met je verwarming. We hebben het over accumulatieverwarming.

*Tip: Direct weten wat een CV voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Wat is accumulatieverwarming

Accumulatieverwarming is een systeem wat dus gebruik maakt van stroom. Het is een verwarmingssysteem waarbij eigenlijk de cv ketel buiten spel wordt gezet. Je maakt gebruik van elektriciteit om je huis te verwarmen. Dat doe je niet met dure dagstroom maar met de goedkope nachtstroom.

Hoe werkt accumulatieverwarming

Accumulatieverwarming werkt met een accu die in een losstaande radiator zit verwerkt. Die accu laadt zich ’s nachts op via het stroomnet. Juist; via het goedkope energietarief. Vervolgens zal de accu overdag vanuit die accu zijn warmte afgeven. Dat doet de radiator via twee systemen. We hebben ze voor je toegelicht.

  • Dynamische accumulatieverwarming. Dit is een systeem waarbij er een ventilator in de radiator zit verwerkt. Deze radiator zal zijn warmte afgeven aan jouw woning overdag. Er vindt een soort van natuurlijke convectie plaats in jouw woning waardoor jij bespaart op je energiekosten.
  • Statische accumulatieverwarming. Bij dit systeem wordt er overdag stralingswarmte afgegeven door jouw huis heen. Radiatoren die op deze manier werken zullen doorgaans een stuk kleiner en lichter van gewicht zijn dan dynamische verwarmingsradiatoren. Jouw muren en vloeren zullen niet meer koud voelen. Dit is namelijk een groot nadeel van andere verwarmingsmethoden.

 

Hoeveel kost accumulatieverwarming

We hebben voor jou navraag gedaan naar de kosten van accumulatieverwarming. We kwamen tot de volgende prijzen.

 

Welke soort verwarming wil je aanschaffen Wat zijn de specificaties Hoe is het prijskaartje samengesteld Wat is de prijs
Dynamische accumulatieverwarming Verwarmen op basis van een ventilator kachel Prijs per stuk, exclusief het installeren maar inclusief BTW Tussen 350 en 400 euro
Statische accumulatieverwarming Verwarmen op basis van straling Prijs per stuk, exclusief het installeren maar inclusief de BTW Tussen 450 en 600 euro

 

  • Als je een bijverwarming wil aanschaffen. Accumulatieverwarming is geen methode waardoor jij je hele cv ketel de deur uit kan zetten. Het is namelijk een methode die vooral voor bijverwarming wordt gebruikt. Je moet in iedere ruimte een aparte radiator aanschaffen.
  • Als je een hoofdverwarming wil aanschaffen. Wil jij liever met één verwarmingsketel je hele huis in één keer verwarmen, dan is het verstandig om naar een andere vorm van verwarming te kijken. Je kan in dat geval beter denken aan een HR++ ketel.

Hoe is het prijskaartje van een accumulatieverwarming samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een systeem met accumulatieverwarming radiatoren bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk design kies jij. Het grote voordeel van een accumulatieverwarming is toch wel dat het losse radiatoren zijn die in diverse mooie designs te koop zijn. Je kiest zelf het design van de radiator uit. Hierbij geldt wel dat je betaalt naar mate de exclusiviteit van de radiator. Een oogstrelend design van een vooraanstaande ontwerper zal meer kosten dan een radiator die je in de bouwmarkt koopt.
  • Keuze 2: Welk model kies jij. Je kan kiezen voor een dynamische accumulatieverwarming of voor een statische accumulatieverwarming. Het statische model zal echter duurder zijn in de aanschaf dan het dynamische model. Dit heeft te maken met de gebruikte technologie. Het is echter wel een punt waarop je vooruit moet denken. Je bespaart meer met het model wat gebruik maakt van statische verwarming. De warmte verspreidt zich gemakkelijker door jouw huis heen. Bovendien voelen je vloeren niet meer koud. Je hoeft dus minder te stoken.
  • Keuze 3: Hoeveel accumulatieverwarming radiatoren ga jij kopen. De prijs van een accumulatieverwarming radiator is per stuk weergegeven. Je zal dus moeten betalen per exemplaar en dus per woonruimte. Er is doorgaans geen sprake van een staffel. Dit heeft tot gevolg dat jij meer betaalt naar mate je dit verwarmingssysteem in meer ruimtes laat aanleggen.
  • Keuze 4: Welk vermogen heb jij nodig. De afmeting van een woonruimte bepaalt het vermogen wat jij nodig hebt om deze ruimte te kunnen verwarmen. Je zal in dat geval het aantal kW moeten berekenen wat voor jouw woning van toepassing is. Het vermogen van een accumulatieverwarming radiator bepaalt doorgaans ook voor een belangrijk deel de prijs daarvan.

Praktische bespaartip

  • Vraag offertes op.

Besparen door offertes

De snelste manier om te besparen op de aanschaf van accumulatieverwarming radiatoren is door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met een klik op deze knop. Je ontvangt vervolgens in jouw mailbox een paar vrijblijvende offertes. Die vergelijk je met elkaar. Het vergelijken van deze offertes zal jou een behoorlijk voordeel opleveren. Het kan oplopen tot wel 30 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.