Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
cv ketel

Een elektrische CV ketel is misschien wel de oplossing voor de toekomst. Sluit hem aan op jouw zonnepanelen systeem en maak gebruik van gratis stroom. Op deze website leggen we je graag de kosten van een elektrische cv ketel uit. Ook geven we je graag een handige tip mee.

*Tip: Direct weten wat een elektrische CV ketel voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

De vraag naar elektrische ketels neemt toe?

Elektrische CV ketelIn 2012 was de vraag naar elektrische CV ketels nog erg laag. Maar daar is verandering in gekomen. Misschien weet je nog dat er een tijd was in Nederland waarbij er veel  Elektrische boilers waren. Deze huur boilers werden door de energiemaatschappij geplaatst en onderhouden. Maar waarom waren ze ineens verdwenen? De reden was dat aardgas simpelweg goedkoper was. 1 kubieke meter gas  geeft ongeveer 8,7 kWh wat je ongeveer 0,65 euro kost. Elektriciteit kost 0,20 euro per kWh, dus voor 8,7 kWh betaal je 1,74 euro ipv 0,65 euro (1 m3 gas). Maar wat nou als je gratis energie opwekt?

De technologie verbetert

Vroeger waren zonnepanelen niet aantrekkelijk omdat het rendement niet hoog genoeg was. Nu is dat al stukken beter. In de toekomst zullen we misschien wel zonnepanelen hebben met een zeer hoog rendement. Hoe hoger het rendement des te minder zonnepanelen je nodig hebt op je dak. Wat betekent dat je de zonnepanelen jouw huis energie neutraal kan maken. Voor de verwarming van jouw huis kun je denken aan elektrische vloerverwarming. Doordat nieuwbouw huizen tegenwoordig extreem goed geïsoleerd zijn heb je vandaag de dag ook niet zoveel energie meer nodig om jouw huis te verwarmen.. Warm water wordt geregeld door een elektrische cv ketel of eventueel zonneboiler. En voor de keuken kun je simpelweg een inductie- of een keramische kookplaat kopen. Zo ben je niet meer afhankelijk van gas en doe je het milieu ook een plezier.

Vrijblijvend advies

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een elektrische CV ketel? Twijfel dan niet langer en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse CV ketel monteurs. Vergelijk de adviezen en de kosten en bespaar geld tot wel 30%.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.