Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten bijverwarmingIn je eigen woning wil je het graag het hele jaar behaaglijk warm hebben. Wanneer je goed rondkijkt ontdek je echter dat er bepaalde ruimtes zijn die niet goed verwarmd zijn. Er is simpelweg geen hoofdverwarming in de vorm van een centrale verwarming aangelegd. Op die plekken is het een goed idee om een bijverwarming te plaatsen voor als het kwik buiten echt tot onder het vriespunt zakt. We hebben een paar soorten bijverwarming, samen met de prijzen, voor je op een rijtje gezet.

*Tip: Direct weten wat een CV voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Welke soorten bijverwarming zijn er

Bijverwarming is er in heel veel soorten. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

 

 • Elektrisch kacheltje. Een elektrisch kacheltje is een heel simpele methode om een koude ruimte snel op te warmen. Of het een verstandige methode is, dat valt nog maar te bezien. Ga er vanuit dat je voor twee uur stoken per dag al snel 300 euro op jaarbasis kwijt bent. We willen niet stoken in een goed huwelijk natuurlijk, maar dit is een afrader.
 • Elektrische vloerverwarming. Warmte in je huis kan van alle kanten komen. Vloerverwarming is begonnen met een opmars. Elektrische vloerverwarming is het nieuwste. Je legt de matten onder je vloerbedekking en hebt vanaf dat moment weer warme voeten. Dit is een methode die redelijk kostbaar kan zijn, en die daarnaast ook behoorlijk wat energie kost.
 • Infrarood verwarming. Houd jij van hi-tec in je huis; in dat geval is infrarood verwarming voor jou de keuze. Je plaatst een paneel aan je plafond wat de warmte van de zon simuleert. Alles wat met de infrarood straling in aanraking komt wordt behaaglijk warm. Het is een verwarming die heel fraai is en daarnaast ook nog eens functioneel. Het is een goede aanschaf.
 • Ga jij meer voor een klassieker, dan kies je voor de warmte van een houtkachel. Deze kan je op meerdere plekken neerzetten. Je kan er één in je huiskamer plaatsen, maar ook voor op je terras is er een houtkachel.

Hoeveel betaal jij voor bijverwarming

We hebben gekeken hoeveel jij betaalt voor de diverse soorten bijverwarming. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor soort bijverwarming laat je plaatsen Specificaties Wat is de prijs per stuk
Elektrisch bijzetkacheltje Diverse modellen. Eventueel op olie verwarmd of design Tussen 49 en 250 euro
Elektrische vloerverwarming In de vorm van krimpmatten. Voorbeeld tot 20 vierkante meter 775 euro
Infrarood verwarming Panelen die je aan je plafond bevestigt. Leveren warmte aan voorwerpen en mensen Vanaf 275 voor een ruimte van 10 vierkante meter
Houtkachel Hout gestookte kachel voor binnen of buiten. Prijs zonder rookkanaal aanleg. Vanaf 275 euro

 

 • Als jij een stroomaansluiting hebt. Heb jij op de plek waar je bijverwarming wil hebben een stroomaansluiting; in dat geval kan jij prima een bijzetkacheltje plaatsen. Houd er rekening mee dat de meeste goedkope soorten behoorlijk wat ruimte innemen.
 • Als jij geen stroomaansluiting hebt. Heb jij geen stroomaansluiting op de plek waar je bijverwarming wilt; in dat geval kan je het beste een houtkachel laten plaatsen. Dit is een sfeerverwarming die je hele huis kan vullen met warmte. Ook op het terras kan jij in de avond nog uren blijven zitten.

Hoe wordt de prijs bepaald

 • Keuze 1: Hoe intensief wordt de bijverwarming gebruikt. Een bijverwarming die je dagelijks gebruikt kies je zorgvuldig. Kies bijvoorbeeld voor een vloerverwarming. Je weet dan zeker dat de warmte ook echt bij jou terecht komt. Je kan ook kiezen voor een infraroodpaneel. Dat heeft het effect van de zon op je huid.
 • Keuze 2: Hoe groot is de ruimte die je wil verwarmen. Bij een bijverwarming kijk je altijd naar de afmeting van de ruimte die je wil verwarmen. Het aantal vierkante meters bepaalt het vermogen wat je nodig hebt om een ruimte te verwarmen. Een klein ventilatorkacheltje is dan ook heel geschikt voor een kleine ruimte terwijl een oliekachel meer geschikt is om de garage mee te verwarmen.
 • Keuze 3: Moet de warmte ook nog sfeer ademen. Wil jij naast warmte ook nog sfeer in je huis hebben; in dat geval kan je het beste kiezen voor een houtkachel. Het hout geeft een heel volle warmte die gelijk je hele huis voorziet van verwarming. De kosten van brandhout zijn nog relatief laag vergeleken met de kosten van elektriciteit.
 • Keuze 4: Hoeveel ruimte heb je. Los van de afmeting van de ruimte die je wil verwarmen doet het er ook toe hoeveel ruimte je hebt voor bijverwarming. Heb je eigenlijk geen ruimte; in dat geval kies je voor een vloerverwarming of infraroodpanelen. Heb je wel wat ruimte beschikbaar, dan kies je voor een olieradiator.

Tips om te besparen

 • Offertes opvragen 

Hoe vraag je offertes op

Wil jij bijverwarming plaatsen; in dat geval doe je er heel goed aan om offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één klik op deze button. Je vraagt direct vrijblijvend offertes op die je kan vergelijken. Dit kan je een voordeel opleveren oplopend tot 30 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.