Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

centrale-verwarmingSommige huizen hebben de mazouttank in de kelder ingegraven zitten. Je spreekt dan van een bovengrondse mazouttank. Deze kan worden verwijderd, maar doorgaans moet daar een flinke verbouwing mee gepaard gaan. De hele tank kan immers niet in één keer uit je kelder worden verwijderd. In dit geval moet er dan ook voor worden zorg gedragen dat de tank geheel wordt gedempt en gereinigd voor dat deze in stukken wordt geknipt en af wordt gevoerd naar de schrootverwerker.

*Tip: Direct weten wat een CV voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Hoeveel kost het verwijderen van een mazouttank

We hebben navraag gedaan naar de kosten van het verwijderen van een mazouttank. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke handeling wil je laten uitvoeren Specificaties Per welke handelingen is de prijs berekend Prijs voor deze handeling
Verwijderen van een mazouttank ondergronds Weghalen van een ondergronds geplaatste mazouttank Mazouttank dempen, reinigen en verwijderen. Afvoeren naar de schrootverwerker Tussen 6000 en 7000 euro
Verwijderen van een mazouttank bovengronds Weghalen van een bovengrond geplaatste mazouttank Mazouttank dempen, reinigen en verwijderen. Afvoeren naar de schrootverwerker Tussen 6000 en 9000 euro

 

Hoe is het prijskaartje van een mazouttank verwijderen opgebouwd

  • Keuze 1: Hoe is de mazouttank geplaatst. Bevindt de tank zich boven de grond, dan moet deze eerst helemaal schoon en droog worden gemaakt voordat deze mag worden afgevoerd. Dit is een bewerkelijke klus, zeker als je bedenkt dat de tank vervolgens in delen naar boven wordt gehaald. Een tank die onder de grond is geplaatst moet eerst worden gedempt maar kan vervolgens in zijn geheel naar boven worden gehaald. Dit is nog altijd een hoop werk, maar het is minder bewerkelijk dan een bovengronds geplaatste tank verwijderen.
  • Keuze 2: Hoe is de ligging van de mazouttank. Ligt de tank gunstig en opzichte van leidingen, dan kan deze prima machinaal worden uitgegraven. Het saneringsbedrijf heeft hier relatief weinig werk aan. Ligt de tank echter omringd door nutsleidingen, dan moet de tank handmatig worden uitgeschept. Dat is uiteraard een behoorlijk karwei.
  • Keuze 3: Ligt de tank in de buurt van je huis. Een tank die in de buurt van je huis ligt ingegraven zal met meer zorg moeten worden uitgegraven dan een tank die een stuk van je huis ligt ingegraven. Het risico op verzakking van je huis is groter bij een tank die in de buurt van je huis ligt. Dit zijn zaken die het saneringsbedrijf eerst in zal calculeren alvorens er een prijskaartje wordt opgesteld voor jou.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op 

Hoe werkt offertes opvragen

Op het moment dat jij je mazouttank wil laten reinigen, saneren of weghalen is het een goed idee om eerst offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig. Je klikt op onderstaande button en vraagt vervolgens gelijk meerdere offertes op. Die offertes kan jij met elkaar vergelijken. Het vergelijken van deze offertes zal jou een aanzienlijk voordeel opleveren. Dat kan oplopen tot wel 30 procent.

 

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.