Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten elektrische verwarmingVandaag de dag willen we steeds meer ruimtes in onze woning efficiënt kunnen gebruiken. Dat wil je natuurlijk in de zomer maar ook in de winter. De reden waarom in de wintermaanden een aantal ruimten van je huis onbruikbaar worden is de temperatuur. Het kan dan in een onverwarmde ruimte behoorlijk koud zijn. Oudere huizen hebben niet in elke kamer een verwarming staan. Het is dan ook om die reden dat veel mensen overgaan tot de aanschaf van een elektrische verwarming. We keken voor jou naar de kosten.

*Tip: Direct weten wat een CV voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Waarom elektrische verwarming niet echt praktisch is

Elektrische verwarming oogt heel praktisch. Je hebt een mobiele radiator die je in het stopcontact plugt. Je zet de schakelaar om en in een mum van tijd is jouw huis goed verwarmd. Dat klinkt ideaal maar het is verre van dat. De reden hiervan is heel simpel. Het stroomverbruik van een dergelijke verwarmingsmethode is onredelijk hoog. Je kan een dergelijk apparaat twee uur per dag aanzetten om een ruimte te verwarmen. Doe je dat iedere dag van het jaar, dan ben je aan het eind van het jaar 300 euro kwijt. Gewoon voor het verwarmen van je huis, en dan wel van één enkele ruimte. Je hoeft geen econoom te zijn om je te beseffen dat dit zonde van het geld is.

Hoeveel kost een elektrische verwarming

Heb jij echt geen andere mogelijkheid om je huis te verwarmen en wil je toch echt een elektrische verwarming aanschaffen; dan hebben we voor jou wat prijzen op een rijtje gezet.

 

Welk type elektrische verwarming wil je aanschaffen Toelichting op de verwarming Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs van de elektrische verwarming
Een olieradiator Olieradiator met 9 elementen. Vermogen van de radiator is 2000 watt Per stuk. Prijs is voor de radiator, inclusief BTW maar zonder installatiekosten Tussen 50 en 75 euro
Een olieradiator Olieradiator met 11 elementen. Vermogen van de radiator is 2300 watt Per stuk. Prijs is voor de radiator, inclusief BTW maar zonder installatiekosten Tussen 120 en 160  euro
Een spiegel met verwarming Spiegel met verwarming voor de badkamer Per stuk. Prijs is inclusief de BTW maar zonder eventuele montagekosten Tussen 200 en 400 euro
Klussenbedrijf Inhuren van een klussenbedrijf voor monteren spiegel met verwarming Per stuk. Prijs is berekend per uur. Tussen 45 en 60 euro

 

  • Als je een bijverwarming zoekt. Heb jij een elektrische kachel nodig als een bijverwarming die je heel sporadisch gebruikt; in dat geval is het de moeite waard om een elektrische kachel te kopen. Je zal er nauwelijks energiekosten aan hoeven te maken. Een dergelijk systeem is niet voor dagelijks gebruik.
  • Als je een hoofdverwarming zoekt. Zoek jij een hoofdverwarming voor een bepaalde ruimte, dan is een elektrische kachel geen goede oplossing. De kosten zijn simpelweg te duur vergeleken met wat je ervoor terug krijgt.

Hoe is de samenstelling van de prijs

  • Keuze 1: Voor welk doel is de elektrische verwarming bestemd. Koop jij een elektrische verwarming voor een hoofdverwarming, dan is het eigenlijk helemaal geen goede keuze. Je zal teveel moeten stoken om het behaaglijk warm te krijgen en daar betaal je de hoofdprijs voor. Een elektrische verwarming voor bijverwarming in een ruimte waar je zo nu en dan komt is de moeite waard.
  • Keuze 2: Wil je een design kachel. Een elektrische kachel kan je in een design uitvoering kopen. Je mag dan denken aan de uitvoering in de vorm van een spiegel. Dit is de ultieme manier om je badkamer te verwarmen zonder dat je gelijk een design radiator hoeft aan te schaffen. Een design kachel als spiegel scheelt jou behoorlijk wat leefruimte in een kleine badkamer.
  • Keuze 3: Welk vermogen ga je kopen. Het vermogen van de kachel wat je gaat kopen bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van de elektrische kachel, Een kachel met een vermogen van 600 watt zal een stuk goedkoper zijn dan een kachel van 1300 watt.
  • Keuze 4: Hoe moet de aandrijving van de kachel zijn. Een elektrische kachel kan je kopen in meerdere varianten. Je hebt een kleine kachel die met een ventilator verwarmt. Dit is heel geschikt om bijvoorbeeld op een koude zomeravond je tent mee te verwarmen. Je kan hier ook een kleine werkhoek mee verwarmen. Een kachel met olie heeft een veel hoger vermogen. Dit is geschikt om een kantoor mee te verwarmen of een onverwarmde serre of garage.

Tips om te besparen

  • Laat een radiator aanleggen. Een radiator aan laten leggen is niet zo moeilijk als het lijkt. De loodgieter kan dit op bijvoorbeeld jouw zolder prima voor je doen. Het zal op den duur goedkoper zijn dan een elektrische verwarming.
  • Vraag offertes op. Toch een elektrische verwarming kopen; vraag dan offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier om te besparen op de kosten van een elektrische verwarming. Je vraagt met één muisklik meerdere offertes op die je kan gaan vergelijken. Dit kan je een interessante besparing opleveren oplopend tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.