Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten infraroodverwarmingJe huis verwarmen kan op meerdere manieren. Je kan gebruik maken van een traditionele methode waarbij de lucht in je huis wordt verwarmd. Dat lijkt een heel comfortabele methode maar in de werkelijkheid valt dit behoorlijk tegen. Een huis op die manier verwarmen houdt namelijk in dat de lucht snel naar boven zal stijgen zonder echt effectief te zijn op het gebied van verwarming. Hoe onwaarschijnlijk het ook mag klinken; verwarming met straling is een stuk efficiënter.

*Tip: Direct weten wat een CV voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Hoe werkt infraroodverwarming

Infraroodverwarming is een systeem wat nog het meeste lijkt op verwarming door de zon. Een infraroodpaneel hangt tegen het plafond. De stralen trekken naar beneden toe. De verwarming met infraroodstralen werkt net zoals de zon. Niet de lucht, maar de voorwerpen onder de panelen trekken de warmte aan. Dat geldt in het geval van je huis voor de mensen en voorwerpen in jouw huis. In de winter heb je het dus aangenaam warm doordat je zelf direct wordt verwarmd. De warmte zal niet verdwijnen door ramen en kieren in jouw huis waardoor je niet voor de vogels stookt.

Is straling niet schadelijk

Infraroodstraling is een systeem wat niet schadelijk is voor je gezondheid. Het is immers niet te vergelijken met de straling die van bijvoorbeeld een elektriciteitsmast komt. Infraroodstraling zorgt er juist voor dat de lucht in je huis niet vochtig of warm wordt, waardoor het beter is voor je lichaam. Jij ademt schone lucht in wat jouw lichaam een boost geeft in de wintermaanden wanneer je het zo hard nodig hebt. Daarbij wordt door de infraroodstraling jouw bloedcirculatie verbeterd.

Hoeveel kost dan infraroodverwarming

Ga jij je huis verwarmen met infraroodverwarming, dan zal je eerst een aantal zaken moeten doen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Meet het aantal vierkante meters grondoppervlak in een woonruimte.
  • Kies een systeem om je huis mee te verwarmen.

 

Welk infrarood verwarmingssysteem kies je Wat zijn de specificaties Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs per infraroodstraler
Infrarood warmtepanelen Panelen die de straling van de zon weergeven. Plafondbevestiging. Kleur: wit. Per stuk, afhankelijk van het vermogen van de warmtepanelen Vanaf 525 euro per stuk. Paneel geschikt voor 12 vierkante meter grondoppervlak
Infrarood stralers Stralers die een intense warmte afgeven. Vermogen is vele malen hoger dan infrarood warmtepanelen Per stuk, afhankelijk van het vermogen. Vanaf 350 euro per paneel. Paneel geschikt voor 900 watt wat gelijk staat aan een ruimte van 18 vierkante meters.
Fusion glass panelen Panelen in de vorm van een spiegel die warmte afgeven. Geschikt voor ruimtes zoals je badkamer Per stuk, afhankelijk van het vermogen. Vanaf 350 euro per paneel. Paneel geschikt voor 900 watt wat gelijk staat aan een ruimte van 18 vierkante meters.

 

  • Als je infrarood als bijverwarming kiest. Kies jij de verwarming met infrarood als bijverwarming; in dat geval kan je het beste infrarood warmtepanelen kopen. De panelen geven een warmte af vergelijkbaar met de zon. Ze laten zich combineren met bijvoorbeeld vloerverwarming. Je kan de panelen ook in een onverwarmde ruimte zoals je zolder installeren.
  • Als je infrarood als hoofdverwarming kiest. Kies jij de verwarming met infrarood als hoofdverwarming; in dat geval doe je er verstandig aan om infrarood stralers te kopen. Deze zullen een intensievere warmte afgeven. Je hebt geen extra verwarmingsmethodes nodig.

 

Hoe is de prijs samengesteld

De prijs van infrarood verwarming hangt af van een aantal factoren. We hebben ze in de vorm van keuzes die je maakt op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: In welke ruimte komt de infraroodverwarming te hangen. Infraroodverwarming kent meerdere varianten. Iedere soort is geschikt om in een bepaalde ruimte te worden opgehangen. De aard van de ruimte bepaalt voor een groot deel jouw keuze voor een bepaald paneel. Kies jij voor plaatsing in een badkamer, dan is het praktisch om een spiegelpaneel op te hangen. Je hebt dan geen extra ruimte nodig. Een spiegel in je badkamer heb je sowieso nodig.
  • Keuze 2: Hoe groot is de ruimte waar de infraroodverwarming komt te hangen. Je kan op de website van een leverancier van infraroodpanelen heel gemakkelijk berekenen welk vermogen jij nodig gaat hebben. Dat doe je door het aantal vierkante meters te berekenen. Op de website van de leverancier staat vervolgens welk paneel er bij een bepaald aantal vierkante meters hoort. Op die manier zit je er altijd behaaglijk bij.
  • Keuze 3: Hoofdverwarming of bijverwarming. Zijn de infraroodstralers bestemd om als hoofdverwarming te dienen; in dat geval zal jij heel nauw het aantal vierkante meters van een ruimte moeten berekenen. Gaat het echter om een bijverwarming in combinatie met bijvoorbeeld een vloerverwarming; in dat geval mag er best wat minder vermogen worden afgegeven aan een ruimte.

Tips om te besparen

  • Vraag offertes op.

Waarom zou jij offertes opvragen

Wil jij infraroodverwarming maar wil je daar niet de hoofdprijs voor betalen; in dat geval doe je er goed aan om offertes op te vragen. Je hoeft er weinig moeite voor te doen. Met één klik op de onderstaande button vraag je meerdere offertes op. Die kan je vergelijken. Het vergelijken van offertes kan jou een flink voordeel opleveren. Het kan oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.