Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw eigen huis is een plek waar het in de wintermaanden behaaglijk warm moet zijn. Om die reden is het een heel goed idee om te kijken naar de hoofdverwarming van je huis. De tijd dat een verwarming bestond uit meerdere radiatoren ligt namelijk al heel lang achter ons. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden wanneer er verwarming wordt aangelegd. We hebben voor jou gekeken naar de opties wanneer je een hoofdverwarming laat aanleggen. We keken naar opties bij zowel radiatoren als bij vloerverwarming. We kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip: Direct weten wat een CV voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Wat zijn de prijzen van de opties bij een hoofdverwarming

Een hoofdverwarming aanleggen in een huis waar dit nog niet eerder heeft gezeten biedt jou een zee aan mogelijkheden. Een hoofdverwarming aanbrengen in plaats van een ander bestaand systeem is eveneens een mogelijkheid om jouw huis een upgrade te geven. We keken voor jou naar de mogelijkheden.

 

Welk optie wil je aanschaffen Toelichting van de optie Prijs van de optie
Verwarming aansluiten via de kruipruimte Aansluiten van een vloerverwarming of radiatoren waarbij de waterleiding door de kruipruimte wordt getrokken 60 tot 80 euro
Radiatoren verwijderen Verwijderen van oude radiatoren wanneer er een vloerverwarming als hoofdverwarming wordt aangebracht 25 a 35 euro per radiator
Een pompschakelaar aansluiten De pomp van jouw vloerverwarming draait alleen wanneer het echt nodig is. Het vastzitten van de pomp wordt tegengegaan. 95 tot 115 euro
Een bypass In jouw cv ketel is altijd een circulatie. Pendelen van je cv ketel wordt bestreden. 55 tot 75 euro
Een thermostaatkraan plaatsen op bestaande radiatoren Bestaande radiatoren voorzien van een nieuwe kraan met een thermostaatfunctie 35 tot 45 euro
Opties in geval van een anhydrietvloer Optie bij  het in frezen van een vloerverwarming. De aangegeven prijs is per groep 40 tot 45 euro

 

  • Zelf een thermostaatkraan plaatsen. Ben jij handig aangelegd, dan kan je bepaalde opties ook wel zelf uitvoeren. Het plaatsen van een thermostaatkraan is een klus die je met een uitleg van de bouwmarkt ook nog wel zelf kan doen. Dit bespaart je het loon van de loodgieter. Denk er in dat geval wel aan dat je de hoofdkraan uitzet voordat je aan het werk gaat. Radiatoren verwijderen is een klus die ook zelf uit te voeren is. Zorg ervoor dat de radiatoren eerst leeg zijn en dat de hoofdkraan afgesloten is.
  • Zelf naar de gemeentewerf. Ben jij een beetje handig aangelegd; in dat geval zou je zelf de oude radiatoren kunnen afvoeren naar de gemeentewerf. Bij het aansluiten van een verwarming via de kruipruimte kan je bijvoorbeeld de kruipluiken vast toegankelijk maken voor de loodgieter. Dit voorkomt dat deze extra tijd kwijt is met het zoeken naar de toegang tot jouw kruipruimte. Houd er rekening mee dat er vaak compartimenten in een kruipruimte zitten waardoor je meerdere kruipluiken hebt.
  • Alles laten doen. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle opties met betrekking tot het aanleggen van je hoofdverwarming door de installateur uitvoeren. Je hebt op die manier geen omkijken meer naar de klus en naar de extra opties. Je hebt wel het comfort naderhand.

De opbouw van het prijskaartje

  • Keuze 1: Hoe toegankelijk is jouw kruipruimte. Het is natuurlijk prettig als een vloerverwarming of de buizen van jouw radiatoren door de kruipruimte worden geleid. Het is alleen ook goed om te kijken hoe toegankelijk jouw kruipruimte is. Moet de installateur tussen het isolatiemateriaal door waden en langs onmogelijke hoeken in een kruipruimte komen? In dat geval zal hij meerkosten rekenen voor het aanbrengen van leidingen via je kruipruimte.
  • Keuze 2: Hoeveel radiatoren wil je laten verwijderen. De prijs van het verwijderen van een radiator is per stuk aangegeven. Wil jij in het hele huis de radiatoren laten weghalen, dan zal je daar een flink bedrag voor kwijt zijn. Wil je echter alleen in de huiskamer de radiatoren laten weghalen, dan ben je aanzienlijk minder kwijt.
  • Keuze 3: Wil je alle kranen laten voorzien van een thermostaat. In ruimtes waar de radiator doorgaans heel voluit of juist heel weinig aanstaat is het zinvol om een thermostaatkraan te plaatsen. Gaat het echter om de huiskamer waar de thermostaat doorgaans op een gemiddelde temperatuur staat, dan is het niet de moeite waard om daar een thermostaatkraan te plaatsen. Beter is het om op zo’n plek een slimme thermostaat te plaatsen die registreert wanneer jij thuis bent.

Besparen met één muisklik

Het snelste bespaar je op de kosten van opties bij je hoofdverwarming door offertes op te vragen. Dat gaat heel gemakkelijk met onderstaande button. Jij krijgt direct een paar offertes in je mailbox die je mag vergelijken. Doe je dit goed, dan kan je een voordeel tot wel 40 procent op de werkzaamheden behalen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.