Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten mazoutketelVoor de verwarming van je huis zijn meerdere mogelijkheden. Een mogelijkheid die je nog vaak ziet bij woningen in het buitengebied is de mazoutketel. Een mazoutketel is een kachel die op olie gestookt wordt. Dit is voor velen de ideale oplossing omdat je er geen aansluiting op het gasnet voor nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is een mazoutketel en een mazouttank bij je huis. In die mazouttank wordt de stookolie gepompt waarna je weer voor een lange periode vooruit kan. De voordelen zijn talloos.

*Tip: Direct weten wat een CV voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Wat zijn de voordelen van een mazoutketel

Een mazoutketel is na jaren nog steeds mateloos populair. We keken voor jou waarom jij nog zou kiezen voor stoken op mazout.

  • Onafhankelijkheid van het energiebedrijf. Het energiebedrijf is voor velen van ons maar een grillige instantie. Er worden tarieven geheven die onbetaalbaar lijken en de prijs van het verwarmen van je huis lijkt met het jaar hoger te worden. Het is dan ook een goed idee om te gaan stoken op een materiaal wat je in bulk inkoopt. Mazout wordt geleverd door een olieboer die aan de deur komt om een partij stookolie af te leveren. Jij bepaalt de prijs.
  • Handig wanneer je in het buitengebied woont. Er zijn nog steeds gebieden waar gas niet te krijgen is. Tenzij je met butaangasflessen wil gaan sjouwen is het niet te doen om je huis betaalbaar te verwarmen. Stookolie is op dat moment de enige manier om jouw huis comfortabel te verwarmen.
  • Een mazoutketel is een apparaat wat de laatste jaren uiterst energiebesparend is. Iedere druppel mazout wordt omgezet in warmte. Voor een dergelijke ketel betaal je in eerste instantie wel een flink bedrag naar verhouding, maar je doet enorm lang met een tank mazout.
  • Mazout is een stuk brandveiliger dan gas. Het ontploft of ontbrandt niet wanneer de temperatuur onder 55 graden Celsius komt. Gas daarentegen kan een behoorlijke ontploffing te weeg brengen bij iedere temperatuur. Tel daarbij op de risico’s op CO2 vergiftiging bij het gebruik van gas en de keuze voor huishoudolie is heel snel gemaakt.

Hoeveel kost een mazoutketel

We hebben rondvraag gedaan voor je bij installateurs van mazoutketels naar de prijs hiervan. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor een product of dienst wil je gaan aanschaffen Uitleg over het product of dienst Prijs van het product of de dienst
Een HR mazoutketel Hoogrendementsketel geschikt voor een gezin met kinderen met hoog gebruikscomfort. Prijs exclusief installatie Tussen 1750 en 2550 euro
Installatie Mazoutketel installeren door erkend installatiebedrijf 650 euro (dagdeel werk)

 

Hoe is de prijs van een mazoutketel vastgesteld

Hoeveel jij betaalt als je gaat stoken op  mazout bepaal je zelf door keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Moet er nog een mazouttank worden geplaatst. Besluit je om te gaan stoken op mazout, dan is het noodzakelijk dat er een mazouttank bij je huis wordt geplaatst. Dit is een tank waar gemiddeld 3000 liter mazout in gaat dus je bent behoorlijk wat ruimte kwijt. Daarnaast ben je ook flink wat kosten kwijt. Reken maar op een prijs van 2000 euro voor de tank en wellicht dezelfde prijs voor het installeren van de tank.
  • Keuze 2: Hoe zuinig moet jouw mazoutketel zijn. Net zoals met gewone HR ketels kan je ook bij een mazoutketel kiezen voor een verbruik. Hoe moderner de mazoutketel is, hoe lager zal het verbruik zijn. Moderne ketels hebben doorgaans een wat hoger kostenplaatje maar het gaat in dat geval om een lange termijn investering.
  • Keuze 3: Hoe koop jij de olie in. Mazout kan je inkopen via verschillende adressen. Het is altijd een goed idee om eerst rond te kijken op het internet voordat je iemand benadert om mazout te komen leveren. Hier valt flink op te besparen.
  • Keuze 4: Hoe groot is jouw gezin. De ketel die je koopt pas je altijd aan op jouw gezin. Bij een klein gezin van 2 personen wordt veel minder gestookt dan bij een gezin waar ook kinderen in zijn. De grootte van jouw gezin is dan ook bepalend voor de ketel die je koopt en de kosten die je daaraan maakt.

Besparen op je mazoutketel

  • Kies een installateur en olieleverancier uit de buurt. de installateur van een ketel en de leverancier van de olie zullen altijd kilometerkosten berekenen wanneer ze naar jou toe moeten komen. Kies daarom voor een leverancier uit je eigen omgeving. Op die manier weet je zeker dat je niet teveel aan reiskosten betaalt.
  • Vraag offertes op. 

Het gemak van offertes

Wil jij een mazoutketel maar daar niet de hoofdprijs voor betalen; dan vraag je eerst offertes op. Je doet dat met één klik op deze button. Je ontvangt meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Dit kan jou een flink voordeel opleveren. Het kan oplopen tot wel 35 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.