Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Onderhoudskosten gasketelJouw gasketel is een apparaat wat een behoorlijk verbruik heeft. Ieder jaar verstook jij in je huishouden behoorlijk wat kubieke meters gas zonder dat je het eigenlijk zelf in de gaten hebt. Jouw ketel werd ooit afgeleverd met een zeer zuinig verbruik. Na verloop van een aantal jaren is dat verbruik behoorlijk duurder geworden. Dat komt door het feit dat veel gasketels niet worden onderhouden. Een niet onderhouden gasketel zal na een paar jaar kostbare mankementen aan vertonen. Daarnaast zal deze ketel veel meer verbruiken waardoor jij voor hogere stookkosten komt te staan. Het is dan ook goed om jouw gasketel te laten onderhouden.

*Tip: Direct weten wat een CV voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Is het onderhoud van een gasketel verplicht

Jouw gasketel is een apparaat wat je het beste op een één-jaarlijkse of tweejaarlijkse basis kan laten onderhouden. Je huurt daarvoor een erkend cv ketel onderhoudsbedrijf in. Dit kan je doen door middel van een contract wat je afsluit. In België ben je door de regering verplicht om jouw gasketel te laten onderhouden. Dit komt door de strenge wetgeving op het gebied van CO2 uitstoot in dit land. In Nederland ben je nog niet verplicht om jouw gasketel te laten onderhouden. Vanwege jouw persoonlijke gewin bij het regelmatige onderhoud van je gasketel wordt het echter wel aangeraden.

Hoeveel kost het onderhouden van jouw gasketel

We hebben voor jou rondvraag gedaan bij een aantal erkende cv ketel installateurs en gasketel onderhoudsbedrijven naar de kosten van het onderhoud van je ketel. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke service wil jij afnemen Wat zijn de specificaties Welke zaken zitten bij de prijs inbegrepen Wat is de prijs van de service
Een onderhoudscontract voor de gasketel Onderhoud eens per twee jaar.

Onderdelen reparaties afhankelijk van abonnementsvorm.

Arbeidsloon inbegrepen bij het onderhoud

Onderdelen op basis van de gekozen vorm van een abonnement Tussen 40 en 55 euro per jaar.
Een eenmalig onderhoud voor de gasketel Onderhoud op afroep. Reparaties ook op afroep.

Kosten arbeidsloon per uur.

Gebruikte materialen worden per afroep verrekend. Tussen 40 en 60 euro per uur.

 

  • Als jij altijd verzekerd wil zijn van een onderhouden ketel. Wil jij altijd verzekerd zijn van een goed onderhouden ketel; in dat geval is het een goed idee om een onderhoudscontract af te sluiten met een onderhoudsbedrijf of een gasketel installateur. Deze zal eens per twee jaar bij jouw adres langskomen om jouw gasketel te onderhouden. Je kan je tevens indekken voor de kosten bij reparaties in het geval dat dit toch nodig is. je krijgt dan de materialen tegen betaling, maar het arbeidsloon van de monteur zit in dat geval bij de prijs inbegrepen.
  • Als jij zelf in de gaten houdt wanneer jouw gasketel wordt onderhouden. Kan jij prima zelf in de gaten houden wanneer jouw gasketel wordt onderhouden; in dat geval regel jij het zo dat je zelf een monteur bestelt wanneer jij het nodig vindt voor het onderhoud van jouw ketel. Het wordt aangeraden om dit minimaal eens per twee jaar te laten doen. Je kan de monteur het beste aan het eind van de zomer inschakelen. Op die manier weet je zeker dat jouw gasketel weer klaar is voor de wintermaanden.

Hoe is het prijskaartje van dit onderhoud tot stand gekomen

  • Keuze 1: Kies jij voor periodiek onderhoud of afroep onderhoud. Het lijkt een goedkopere zaak om te kiezen voor het periodieke onderhoud van jouw gasketel. In werkelijkheid zijn het twee zaken die elkaar niet veel zullen ontlopen. Je weet namelijk zeker dat je met een periodiek onderhoud eens per twee jaar een monteur op de stoep krijgt. Dit gebeurt op een tijdstip wat jij niet zelf kan inplannen. Je bent dus behoorlijk beperkt. Bovendien betaal je per jaar. Je bent dus per onderhoudsbeurt tussen 80 en 110 euro kwijt. Een onderhoudsbeurt op basis van een uurloon zal ongeveer rond 45 tot 60 euro per uur liggen. Je zal dan wel bij het onderhoud zelf voor de materialen moeten betalen.
  • Keuze 2: Welke aanvullende services kies je. Het is de schrik van iedere huizenbezitter. De winter begint en jouw cv ketel begeeft het. Vervolgens zal je de monteur moeten inschakelen om jouw cv ketel te repareren. Je bent in dat geval een bedrag omgerekend naar uurloon kwijt. Bovendien moet je de materialen zelf betalen. Dit is een service die je kan meenemen in je onderhoudscontract. Je kan er echter ook zelf voor kiezen om geen contract af te sluiten en de monteur te laten langskomen wanneer dat nodig is.

Bespaar in één minuut

  • Sluit een onderhoudscontract af via een collectief. Via een vereniging van huizenbezitters kan jij doorgaans een voordelig onderhoudscontract afsluiten. Dit is goedkoper dan individueel afsluiten.
  • Vraag offertes op.

Hoe werkt offertes opvragen

Wil jij een onderhoudscontract voor je gasketel aanschaffen, dan doe je dat het beste via het opvragen van offertes. Je gebruikt onderstaande button. Het vergelijken kan jou een winst tot 35 procent opleveren.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.