Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zeer lage temperatuur verwarmingHet verwarmen van je huis is een kostbare aangelegenheid. Wanneer jij je huis gaat verwarmen wordt het water in de boiler van je cv ketel doorgaans verwarmd tot een temperatuur oplopend tot wel 70 graden. Dit is eigenlijk niet nodig als je bedenkt dat een huis tot een temperatuur van ongeveer 22 graden Celsius wordt verwarmd. Ook een douche wordt nooit warmer dan 27 graden Celsius gezet. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen kiezen voor een zeer lage temperatuur verwarming.

*Tip: Direct weten wat een CV voor jou  gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Wat is een zeer lage temperatuur verwarming

Een zeer lage temperatuur verwarming is een systeem waarbij het water in de boiler slechts wordt opgewaardeerd tot een temperatuur van 30 tot 40 graden Celsius. Dit is een systeem  waarbij de cv ketel behoorlijk minder werk hoeft te doen terwijl het in jouw huis nog altijd aangenaam warm wordt. Een zeer lage temperatuur verwarming is een systeem wat behoorlijk wat kosten bespaart voor jou als woningbezitter. Je zal daarvoor echter wel eerst een flinke investering moeten doen.

Investeer in een warmtepomp

Een systeem wat werkt met een zeer lage temperatuur is de warmtepomp. Dit is een systeem wat de warmte van een natuurlijke grondstof gebruikt om warmte op te wekken voor jouw huis. Je mag dan bijvoorbeeld denken aan een grondwater gestuurde warmtepomp. Dit is een systeem waarbij in een gesloten leidingensysteem de temperatuur van grondwater wordt gebruikt en naar boven wordt gepompt. Vervolgens wordt deze temperatuur met een warmtewisselaar omgezet naar de geschikte temperatuur voor jouw huis. Deze temperatuur die wordt bereikt is doorgaans 30 tot 40 graden. Dit wil zeggen dat een grondwatertemperatuur die rond de 18 graden ligt nog maar 12 tot 22 graden hoeft te worden opgewerkt voordat deze geschikt is voor het verwarmen van je huis.

Een condensatieketel voor zeer lage temperatuur

Een andere manier om met zeer lage temperatuur te stoken is het gebruik van een condensatieketel. Dit is een ketel die ervoor zorgt dat de condensatie die in een cv ketel ontstaat opnieuw wordt gebruikt om jouw huis te verwarmen. Je hergebruikt dus als het ware voortdurend het warme water. Daardoor gaat er minder energie verloren. Een dergelijk systeem kan alleen maar functioneren wanneer er een zeer lage temperatuur water moet worden afgegeven naar de radiatoren. Het is dan ook een systeem wat vriendelijk is voor het milieu, maar daarnaast ook vriendelijk voor je portemonnee.

Hoeveel kost stoken met zeer lage temperatuur verwarming

We hebben voor jou navraag gedaan naar de kosten met zeer lage temperatuur verwarming. We kwamen met de volgende bevindingen.

 

Welke apparatuur wil je aanschaffen voor zeer lage temperatuur verwarming Specificaties Hoe is de prijs samengesteld Wat is de prijs
Een warmtepomp Diverse modellen, uitgaande van een water-water warmtepomp Per totaalpakket van het ingraven van leidingen voor de warmtepomp en het plaatsen van een water-water warmtepomp. Tussen 4000 en 6000 euro
Een condensatieketel Diverse modellen Per totaalpakket van het leveren en aansluiten van een condensatieketel. Tussen 4000 en 5500 euro

 

  • Sluit niet zelf aan, maar help wel mee. Een warmtepomp of een condensatieketel moet je niet zelf willen aansluiten. Het is simpelweg een klus die teveel expertise vereist. Bovendien moet je gecertificeerd zijn om een dergelijk apparaat aan te mogen sluiten in een huis. Je zal dan ook altijd een bedrijf moeten inschakelen. Je kan wel zelf de grond vrijmaken wanneer je leidingen wil laten graven voor je warmtepomp. De tuin zal namelijk in zijn geheel op de schop moeten voor dit karwei. Wanneer jij zelf deze werkzaamheden voor je rekening neemt bespaar je daarbij flink op het arbeidsloon van het aansluiten. Reken per uur op een korting van ongeveer 50 a 75 euro.
  • Ruim de afgeknipte delen weg. Ben jij een beetje handig? In dat geval kan je zelf de vrijgekomen delen van je tuin afvoeren naar de gemeentewerf waardoor het bedrijf wat jouw warmtepomp komt installeren dit niet meer hoeft te doen. Je bent in dat geval een bedrag van ongeveer een uurloon kwijt.
  • Besteed alles uit. Ben jij niet zo handig? In dat geval laat je alle werkzaamheden met betrekking tot jouw zeer lage temperatuur verwarming uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. Je betaalt in dat geval het volledige arbeidsloon. Je weet dan ook wel zeker dat alles naar behoren zal werken en dat je daar ook garantie op krijgt.

Subsidies op de zeer lage temperatuur verwarming

Laat jij een zeer lage temperatuur verwarming aanleggen in jouw huis, dan kom je voor behoorlijk wat kosten te staan. Je kan echter ook gebruik maken van een interessante subsidie maatregel. Deze subsidie moet je aanvragen bij de overheid. De leverancier van jouw systeem zal jou een aanvraagformulier voor deze subsidie overhandigen. Je bespaart dan 500 tot 800 euro op de aanschaf van deze apparatuur.

Vraag offertes op

Is jouw cv ketel toe aan vervanging en wil jij zeer lage temperatuurverwarming aanschaffen; vraag dan offertes op. Dat doe je met één muisklik op deze button. Je vraagt dan gelijk een aantal offertes vrijblijvend op. Die kan je met elkaar vergelijken. Het vergelijken van deze offertes zal jou een behoorlijk voordeel opleveren. Dat kan oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.