Informatie en advies over Centrale Verwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

cv ketel Zweekhorst Je wilt een CV ketel kopen, laten repareren of laten onderhouden in Zweekhorst ? Dan wil je natuurlijk ook de prijzen en de kosten weten. Een cv ketel op tijd laten vervangen is belangrijk omdat je anders te veel moet betalen voor de reparatie- en stookkosten. Koop daarom op tijd een nieuwe ketel. Op deze pagina lees je alle kosten van een centrale verwarming, waaronder vervangingskosten, reparatiekosten en onderhoudskosten. We zetten graag één en ander voor jou op een rijtje.

*Tip: Direct weten wat een cv ketel in Zweekhorst exact kost? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale CV specialisten.

Prijsopbouw CV ketel

Zoals je hieronder kunt zien bestaat het grootste gedeelte uit de materiaalkosten. Je kunt echter flink besparen op de kosten door meerdere offertes van diverse installateurs te vergelijken, om zo op de arbeidskosten te besparen. De prijs hangt grotendeels af van welke type cv ketel je kiest. Ga je voor het hoogste rendement? Dan zullen de kosten flink oplopen. Hieronder lichten we de prijzen van cv ketels in Zweekhorst toe. prijsopbouw-cv-ketel Zweekhorst

  • Installatiekosten Zweekhorst . De installatiekosten van een centrale verwarming verschillen per woning. Dit heeft te maken met de grootte en de indeling, maar ook door het bestaande leidingwerk. De gemiddelde kosten van een cv ketel installatie bedraagt zo’n 500 euro tot 900 euro in Zweekhorst . Bij de zoektocht van een nieuwe cv ketel is het verstandig om jouw behoeften en wensen op een rijtje te zetten. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en merken cv ketels op de markt, in uiteenlopende prijsklassen. Lees verder op de pagina: cv ketel.
  • Reparatiekosten cv ketel Zweekhorst . Eenmalige reparatiekosten bedragen gemiddeld 40 euro voor de voorrijkosten (80 euro in de avond/nacht) en 50 tot 65 euro per uur excl. btw. Je kunt ook voor een service/onderhoudscontract kiezen variërend van 50 euro tot 175 euro per jaar. Lees verder op de pagina: cv ketel reparatiekosten.
  • Onderhoudskosten cv ketel Zweekhorst . Eenmalige onderhoudskosten kost je zo’n 80 euro per beurt. Hier zit de arbeidsloon en de voorrijkosten inbegrepen. De materiaalkosten zijn hierbij echter niet bij inbegrepen. Je kunt ook voor een onderhoudscontract kiezen variërend van 50 tot 175 euro per jaar. Zie ook: cv ketel onderhoudskosten.

Prijzen cv ketels Zweekhorst

De verschillende prijzen van de verschillende soorten cv ketels met de bijbehorende kosten in Zweekhorst vind je hieronder. De prijzen variëren flink. Houd er echter wel rekening mee dat diverse types de investering sneller terug verdienen dan andere types (gewone cv ketel vs. hr ketel).

Materiaal Eigenschappen Prijs
CV ketel Geen hoog rendement Tussen 900 euro – 2200 euro
HR ketel Rendement +100% aansluiting op riool Solo € 1000 – € 2500 Combi € 1800 – € 3000
UHR ketel Rendement ++100% met warmtepomp solo € 1500 – € 26000 Combi € 1800 – € 3000
HRe ketel Rendement +++100% werkt op generator wekt energie op € 8000 – € 12.000
Radiator Stralingswarmte € 100
Convector Luchtverwarming € 150
Thermostaat Digitaal klok €50 – €100  
Arbeidskosten €50 – €65 incl. btw/uur

Andere soorten centrale verwarmingen

Om het plaatje helemaal compleet te maken hebben we ook de kosten van allerlei andere soorten cv installaties in Zweekhorst opgesomd.

Type verwarming Gemiddelde kosten (excl. installatie en btw)
VR ketel Tussen 900 euro – 1500 euro
Condensatieketel (TOP label) Tussen 1800 euro – 5000 euro
Gasketel Tussen 1500 euro -4000 euro
Gascondensatieketel Tussen 1500 euro – 4000 euro
Mazoutketel Tussen 4000 euro -750 euro
Warmtepomp Tussen 7500 euro – 12500 euro (incl plaatsing + btw)
Zonneboiler Tussen 4000 euro – 6000 euro
Combiketel Tussen 600 euro – 2000 euro
Pelletkachel Tussen 1600 euro – 5800 euro
Houtkachel Tussen 700 euro – 6000 euro
Lagetemperatuurketel (LTV) Tussen 7.500 euro – 10.000 euro

Welke keuzes beïnvloeden de prijs

Je kunt op vijf manieren de kosten drukken. Je kunt de prijs van de ketel en de stookkosten vergelijken, maar ook het onderhoudscontract. Maar welke keuzes zijn er nog meer?

  • Keuze 1: prijs en stookkosten. Een hr ketel kan in eerste instantie een stuk duurder zijn, maar de lange termijn betaling is ook iets dat je in je overweging mee moet nemen. Een duurdere cv ketel kan zich in kortere tijd terugverdienen dan een gewone cv ketel.
  • Keuze 2: onderhoudscontract. Je kunt natuurlijk ook geld besparen door niet te kiezen voor een onderhoudscontract. Maar is dat wel zo verstandig? Ook dit is een keuze die de prijs beïnvloedt.
  • Keuze 3: zelf installeren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen, indien je handig bent, om een groot gedeelte van de centrale verwarming zelf te plaatsen. Zo kun je een hoop geld besparen. Let wel op dat je sommige dingen niet zelf mag doen omdat anders de garantie komt te vervallen. Bovendien kan het levensgevaarlijk zijn als je een cv ketel niet goed aansluit.
  • Keuze 4: subsidie cv ketel Zweekhorst . Soms is er een subsidie op energiezuinige ketels of centrale verwarmingen zoals een warmtepomp. We raden je ook aan om een ketel buiten het seizoen te kopen want dan zijn ze doorgaans goedkoper.
  • Keuze 5: kopen of leasen? Misschien is het financieel aantrekkelijk om een cv ketel te leasen in plaats van te kopen. Vraag vrijblijvend advies bij een expert.

Vergelijk cv installateurs in Zweekhorst

Zoals je ziet is de totale prijs niet makkelijk te bepalen. De prijs hangt af van veel factoren waaronder jouw wensen voor een bepaalde centrale verwarmingsketel. Wil je de exacte prijs weten voor jouw huis? Vraag dan vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten in Zweekhorst . Op deze manier krijg je een beter beeld van de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Vul hier het formulier in, ontvang vrijblijvend de offertes en bespaar uiteindelijk tot wel 30% op de kosten door te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

prijsopbouw-cv-ketel

Stappenplan cv ketel kopen

december 21, 2018

Centrale verwarming wordt aangestuurd door de verwarmingsketel. Deze ketel dient één keer

cv ketel inregelen

6x Valse vooroordelen centrale verwarming

december 21, 2018

In Nederland zijn een groot aantal bewoonbare huizen uitgerust met centrale verwarming.

cv ketel vervangen

6x Valkuilen + veelgemaakte fouten cv ketel

december 21, 2018

Praktisch elke leefbare woning in Nederland is uitgerust met (gedeeltelijke) centrale verwarming.